Jag letade länge...

efter såna här ljusstakar. Det skulle vara rätt modell, patina och pris å på rätt dag också såklart *smiles*
 
Mamma har Mormors gamla och vi är flera syskon som skulle vilja lägga vantarna på just det paret meeen.... När jag nu i sommar hittade dessa drar jag tillbaka mitt anspråk på Mormors.
 
 
Det jag gillar med dessa är att de är sådär alldeles precis ljuvligt lite för mycket och ändå både enkla och praktiska. Vårt hem och stil är mycket mer avskalad, enkel och lite åt allmogehållet och ändå passar dessa pjäser in så fint.
 
Å ptja... jag hade inte fått särskilt mycket i ljusstakeväg på exempelvis IKEA för den peng jag gav för dessa.
 
 
 
/ANNA
 
 
 

Balkongen och Buddah

Årets balkongodling har inneburit de sedvanliga tomater-örter-chiliplantor. Fast i år blev det både fler sorter och plantor.  Jag har dessutom förgyllt min egen tillvaro med ett par palmer och i nu i slutet på säsongen fick jag ta över syrrans växter, då hon åker iväg och jobbar till sjöss och inte kan ta hand om dem.
 
 
Eftersom balkongen ligger skyddat inbäddad i huset med bara framsidans galler som vindskydd åt det hållet kan jag ha växter där ute mycket längre än andra balkongodlare. Nu, i slutet på september har jag kunnat börja skörda tomater och jag har plockat in ett gäng chilifrukter som får mogna liggandes av plantan. Örter har jag plockat och använt över hela sommarsäsongen och nu härom dagen tog jag in massor av Kryddtimjan och torkade. Det är himla bra att ha till vinterns långkok och grytor.
 
 
Det där med Buddah då.... Jo, där sitter han, med palmer bakom ryggen zinkbaljan utan vatten (pga sommarens och höstens bevattningsförbud) och med utsikt över tomatplantorna. Å trasmatta på balkongen, såklart bästa bästa liksom.
 
 
/ANNA

Utrensat nummer väldans många och massor...

Fortfarande ligger det både stora högar med dagar som ännu inte redovisats och dessutom!!! en massa som bör å ska rensas ut överallt hemma. Högarna ligger fint i ett skåp och mindre fint på mitt stora skrivbord.
 
I alla fall, här kommer fram till dag nummer 124 och totalt i år har jag till den dagen rensat ut 2358 saker.
 
Å ena sidan, Bra gjort! å andra sidan är det massor kvar att få bort.
 
Det har loppats, sålts på Tradera, kastats/återvunnits, getts bort, lämnats tillbaka å ptja... det mentala bagaget lättar, det fysiska dvs antalet prylar hemma behöver fortfarande röjas på året ut.
 
 
/ANNA

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0