10 saker - Ur Förrådet

Förrådet har fått en rejääääl uppresning och förändring. Allting togs ut ur det, saker packades upp och om på bättre sätt.
 
Totalt 12 bananlådor fulla med saker åkte ut därifrån + en massa skrymmande grejer som inte stoppades i lådor. En del saker lades dessutom åt sidan för att få följa med på loppisar och bli sålda och en hel del grejer har burits bort till Myrorna i nästa kvarter. 7 tomma bananlådor togs också bort samt 1 par stooora högtalare som stoppades ner i sin originalkartong och såldes på Blocket. 
Ungefär 10 lådor tillhörande teknisk utrustning, köksgrejer eller datorprylar som vi inte längre har kvar veks ihop och kastades i återvinningen och ett par bra lådor hamnade i min hög med "saker som jag använder när jag ska skicka sådant som jag sålt".
 
 
Åtta av de bananlådor som togs ut ur förrådet innehåller saker från den Rollspelsförening som min sambo var med och drev förr. Det är de lådorna som syns i bild. Allt i lådorna har sorterats, skrivits in i en lång lista som alla gamla medlemmar fått del av och det har kollats upp om det är namnade grejer etc. Tre av lådorna har blivit hämtade och fem står kvar i vår hall i väntan på att åka uuuuut härifrån.
 
Det är fortfarande en del att göra i förrådet, där står en omgång balkongmöbler som jag tänker göra mej av med, ett soffbord som vi inte använder just nu och ganska mycket som jag ska dra med och sälja på loppisar i sommar.  så finns där lite tomtar (alla har jag inte på loftet) och andra julsaker , några grejer som ska hem till syrran, blomkrukor osv... Jag tror det kommer att se hyfsat ut där framåt hösten men så länge det finns lopperopperi där får det vara lite kaosigt.
 
Denna gång är det alltså inte 10 stycken utan många hundra saker som rensats bort.
 
 
 
/ANNA med röjrycket 
 

10 saker - Batterier mm

En stor hög med små batterier samt en lampa och en dum digitalbox. Alltihop ska till återvinningen och jag räknar det som utrensat fast högen egentligen ligger kvar i en korg i hallen.
 
 
I korgen som står i hallen ligger förutom våra innetofflor och raggsockar sådant som ska få åka till tippen när det blivit ett "gäng" saker.
 
Vi har nya "regler" här i kommunen sedan tidigt i våras och har inte längre fritt antal tippbesök utan 15st per år/hushåll. Att ha 15 fria besök kanske kan tyckas vara rätt många men de går åt fort om man "håller på" med något. Mammas on going evighetsprojekt med huset kan dra hur många tippvändor som helst så det är bara fånigt (förutom då idiotin i bränsle/tid/miljöaspekt) att åka dit för saker som ryms i en vanlig bärkasse. De saker som ligger i hallkorgen får följaktligen vänta till nästa gång jag kör till tippen åt Mamma å så räknar vi av det mot antingen hennes eller våra fria besök.
 
En rätt så korkad grej med hela det här nya systemet är att folk börjat ställa/slänga saker lite överallt typ i skogsdungar, utanför små ÅV-stationer osv i mycket större utsträckning än tidigare. Syftet med regleringen var att stävja att små företag låtsades vara privatpersoner och slängde gratis på tipparna. Nu får kommunen istället betala för att städa upp i naturen och hoppas på att ingen eller inget tar skada innan saker hinner bortforslas.
Jag tycker det vore smartare att ha en uppmaningskampanj för hantverksföretagen och sen se genom fingrarna på de som fortsätter att fuska.  Det viktigaste i det långa loppet är väl ändå att allt material hamnar på rätt ställe och kan återvinnas.
 
 
/ANNA
 
 

Hängstol, läshörna för mej...

 En sån här hade jag gäääärna haft på balkongen.
 
 
 
 
 
/ANNA, som fastnat i läsandet ordentligt just nu.

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0