Julbok - Morberg firar Jul

Jag bläddrade lite i den härom dagen å tja... vad ska jag säga. Det är en fin bok, samma snygga tygband som den förra han släppte, fast denna bok är vit och den förra var blå. Det är väldigt snygga bilder och alltihop är väldigt personligt med små anekdoter och texter.
 
 
 
Ändock känner jag att den inte riktigt lever upp till de förväntningar som jag hade på den. Det är för mycket luft i den rent layoutmässigt, recepten är för få och för simpla och det känns som att det saknas text i största allmänhet.
 
Det är en fin bok att köpa hem och bläddra i eller som present till någon som gillar Morberg men förvänta dej inte en fllständig kokbok över ett julbord för det är den inte.
 
 
 
/ANNA
 
 
 

Julkalender - flaskor

Jag vet att det funnits bryggerier som tagit fram egna kalenderar med öl i vissa år, eller iallafall "12 Days of Christmas"-varianter. Men hela vinpavor njäe, det är nog bättre att göra någon kalendervariant på vinlotteri på jobbet då. För en flaska om dagen är nog liiiite mycket.
 
 
 
Jag har haft bilden i datorn i flera år och tyvärr minns jag inte var jag hittade den.
 
 
/ANNA

Bevis på att jag Pysslar...

Så här ser det ut när jag börjar med årets julkort. Jag kan avslöja att fyra stycken bara tjofftjofftjoff mer eller mindre tillverkade sig själv och nu ligger här, klara att använda.
 
 
 
 
/ANNA i pysselvrån
 
 
 
 

Julkalendrar - Inte bara för barn...

Min syster K visade mej precis den Te-kalender som hon införskaffat till sig själv idag. Man får alltså en tepåse om dagen, olika smaker allihop och både svart, grönt, vitt och örtte verkar det vara. Ungefär 50 kronor verkar den kosta hos diverse tebutiker, hälsokostaffärer etc å alla teerna i den tycks vara ekologiska.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det verkar finnas minst två olika motiv, en röd och en gul men om det är någon skillnad på innehållet vet jag inte. Här på företagets hemsida hittar man massor av Sonnentors egna produkter. De har rätt många återförsäljare i Sverige så det är bara att googla vilken som är närmst där du bor.
 
 
/ANNA

Årets Julkortsverkstad är smygstartad...

men hur många kort det blir i år, det vet jag inte riktigt ännu. Här på bild syns förra årets stora hög. Jag tycker ju att det är himla skoj, både att göra och att skicka så vi får se hur mycket tid det blir att pyssla...
 
 
Titigare år har jag gjort en sisådär 100 - 500 julkort. Givetvis har jag inte skcikat alla själv men kanske 70 eller strax där över, vissa år. 
 
/ANNA
 
 
 

Juliga platser på nätet, SVT...

Förutom de sidor som jag länkar till här i vänsterspalten tycker jag att SVT:s arkiv är väl värt ett besök under julen och alla julkalendrarna hittar man information om här. Jag vet inte om man kan se alla tidigare års kalendrar på nätet men om man klickar runt lite kanske man hittar en del skoj.  Årets kalender kan man iallafall på SVT Play. å det i realtid och även för utlandssvenskar, till skillnad från många andra program som är avskärmade från tittande utanför Sverige.
 
Ni vet väl om vilka som är med i årets Julkalender...
 
 
 
Jag hoppas det blir ett uppsving på försäljningen av Barna Hedenhösböcker och jag hoppas dessutom att deras vaggvisa, den som Mamma Knota sjunger är med i kalendern.
 
bild från Sydsvenskan.se
 
 
/ANNA
 
 

Keep calm - Det är 59 dagar fram till jul...

 
 
 
Jag tänkte tipsa om lite juliga sidor senare idag så dyk ni in igen..
 
 
/ANNA
 

60 dagar...

Nu kör vi igång, eller jag gör det iallafall... 60 dagar är långt och länge att vänta och längta men det är samtidigt en överskådlig tid som till å med kan kännas kort mellan varven och gå fortfort så man knappt hinner med. Ganska lagom länge att köra nedräkning alltså.
 
 
 2013 är första året jag kör en separat julblogg, även om det blivit rätt juligt i min vanliga Wonderingsblogg med. Ibland kommer jag att posta samma inlägg i båda bloggarna, fast kanske en längre version i den ena då och ibland blir det helt egna inlägg här. Jag kommer att göra mitt bästa för att uppdatera flera gånger per dag och jag hoppas att många ska trivas, kommentera och återkomma hit hela säsongen.
 
Efterom jag är både spretig, pysslig och grejar med allt möjligt hela tiden så kommer det att speglas rätt tydligt här med, kategorierna syns i spalten till vänster. Än så länge är det bara ett par stycken, kanske blir de fler eller förändras lite, vi får se.
 
 
 
/ANNA
 

Välkommen till min nya blogg!

Här finns än sålänge inget att läsa, kom tillbaka den 25:e oktober, då är det 60 dagar till jul och jag tycker det är lagom att börja räkna ner då. Besök gärna min vanliga dagliga blogg, Wonderings fram tills dess.

/ANNA

wonderings.blogg.se/christmaswonderings

Det här är min Julblogg, här skriver jag om Jul och sådant jag tycker hör till., på mitt eget vis...

RSS 2.0