Balkongen och Buddah

Årets balkongodling har inneburit de sedvanliga tomater-örter-chiliplantor. Fast i år blev det både fler sorter och plantor.  Jag har dessutom förgyllt min egen tillvaro med ett par palmer och i nu i slutet på säsongen fick jag ta över syrrans växter, då hon åker iväg och jobbar till sjöss och inte kan ta hand om dem.
 
 
Eftersom balkongen ligger skyddat inbäddad i huset med bara framsidans galler som vindskydd åt det hållet kan jag ha växter där ute mycket längre än andra balkongodlare. Nu, i slutet på september har jag kunnat börja skörda tomater och jag har plockat in ett gäng chilifrukter som får mogna liggandes av plantan. Örter har jag plockat och använt över hela sommarsäsongen och nu härom dagen tog jag in massor av Kryddtimjan och torkade. Det är himla bra att ha till vinterns långkok och grytor.
 
 
Det där med Buddah då.... Jo, där sitter han, med palmer bakom ryggen zinkbaljan utan vatten (pga sommarens och höstens bevattningsförbud) och med utsikt över tomatplantorna. Å trasmatta på balkongen, såklart bästa bästa liksom.
 
 
/ANNA
magda
2017-09-29 @ 18:48:16
URL: http://https://magdasblogg.blogspot.se/

Så fint! Där trivs Buddha! :)

Svar: Jupp, det verkar så. Fast det blir inomhus någonstans över vintern för kompositmaterialet fixar tydligen inte vinter så bra.
ANNAANNA
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0