10 saker - Januari 2017 del 13

Jag kör en till, sen får det vara för kvällen.
 
Uppdraget som kom från Smpl.nu den 24 januari, där man skulle rensa ur sitt badrumsskåp var inte så utmanande för mej. Vi har ett väldigt spartansk sådant och endast en gammal förpackning kunde rensas ut därifrån. Jag valde då att ta Medicinskåpet också. Vi har ett sånt där litet som sitter fast i väggen inne i städskåpet och vi har aldrig särskilt mycket i det.
 
 
Tidigare förvarade vi uttjänt små batterier där också och några sådana låg kvar att rensa ur. Jag bytte plastlådan som vi haft plåster, sårtejp etc i mot en bättre i hårdpapp, som jag hade liggande. 10 saker fick jag ihop totalt, mer fanns inte att ta bort därifrån.
 
Utrensat: 10 saker
 
 
/ANNA
 

10 saker - Januari 2017 del 12

Jag knappar in och är snart ikapp med rapporteringen. Torsdagen den 23/1 var det Kylskåpsstädning som stod på tur. Eftersom jag städat ur där väldigt nyligen tog jag istället tag i det skåp i köket där vi förvarar te, oljor, vinäger och såna saker.
 

 
I perioder köper jag på mej en hel del te + att jag ibland får te i mycket uppskattad present. När jag hittar något jag verkligen fastnar för kan det bli så att andra sorter tyvärr glöms bort, hamnar längst in i skåpet och står där och blir gammalt och ämligt.  Nu rensade jag bort en del sådant + några andra grejer som bara stod och var onödiga. Chokladförpackningarna är för längesedan tömda av sambon, det är bara själva askarna som blivit kvar. Kusmi-burken i plåt slängs inte, men det menlösa innehållet åker ut. 
 
Att dricka upp de teer som finns hemma får vara en del av mitt mål med att äta ur skåpen istället för att köpa nytt och hamstra gammalt.
 
Utrensat: 10
 
 
/ANNA

10 saker - Januari 2017 del 11

Nu är det rätt eftersläpat med rapporteringen. Jag ligger dock inte efter med rensandet eller uppdragen hos Smpl.
 
På första bilden syns de saker som rensats ut den 17-20 januari och på bild två det som åkt den 21/1.
 
 
Uppdragen var:
1. Källsortering, vi har redan bra ordning på det mesta sånt så jag passade på att ta ett röj och tömma allt och ta det till närmsta Åvc. Besticken som syns här har fått liga bland metallen ett tag eftersom jag tänkt renovera dem men nu säljer jag dem istället billigt till någon som vill ta tag i det.
2. Skor, jag rensade ett par av mina och ett av sambons. Sen tog jag en hylla i ena hallgarderoben och röjde ut med, därav hantlarna (det är inga knogjärn) målarkläderna och den ihoptejpade datormusen.
3. Förvaring för småprylar i hallen, detta fixade jag redan tidigt i januari så jag rensade bland mina sybehör istället.
4. Posten, då vi redan tar hand om post med en gång gick jag igenom mappen där jag förvarar viktiga kvitton etc och rensade ut sådant som blivit gammalt. Här är det fler saker än som redovisas som rensats ur.
 

Den 21/1 skulle man se över vilka aktiviteter som sker i köket och om det finns saker som inte hör dit, att rensa bort. Jag förvarar paketinslagningsgrejer i vårt kök, eftersom jag brukar använda vårt stora köksbord när jag "paketar". Jag tog ett röj bland band etc som samlats där och plockade bort det som syns här.
 
 
 Utrensat: 10 + 11 + 11 + 10 + 17
 
/ANNA
 

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0