10 saker - Batterier mm

En stor hög med små batterier samt en lampa och en dum digitalbox. Alltihop ska till återvinningen och jag räknar det som utrensat fast högen egentligen ligger kvar i en korg i hallen.
 
 
I korgen som står i hallen ligger förutom våra innetofflor och raggsockar sådant som ska få åka till tippen när det blivit ett "gäng" saker.
 
Vi har nya "regler" här i kommunen sedan tidigt i våras och har inte längre fritt antal tippbesök utan 15st per år/hushåll. Att ha 15 fria besök kanske kan tyckas vara rätt många men de går åt fort om man "håller på" med något. Mammas on going evighetsprojekt med huset kan dra hur många tippvändor som helst så det är bara fånigt (förutom då idiotin i bränsle/tid/miljöaspekt) att åka dit för saker som ryms i en vanlig bärkasse. De saker som ligger i hallkorgen får följaktligen vänta till nästa gång jag kör till tippen åt Mamma å så räknar vi av det mot antingen hennes eller våra fria besök.
 
En rätt så korkad grej med hela det här nya systemet är att folk börjat ställa/slänga saker lite överallt typ i skogsdungar, utanför små ÅV-stationer osv i mycket större utsträckning än tidigare. Syftet med regleringen var att stävja att små företag låtsades vara privatpersoner och slängde gratis på tipparna. Nu får kommunen istället betala för att städa upp i naturen och hoppas på att ingen eller inget tar skada innan saker hinner bortforslas.
Jag tycker det vore smartare att ha en uppmaningskampanj för hantverksföretagen och sen se genom fingrarna på de som fortsätter att fuska.  Det viktigaste i det långa loppet är väl ändå att allt material hamnar på rätt ställe och kan återvinnas.
 
 
/ANNA
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0