Recept: Chiapudding m Vanilj

 Jag är rätt så slarvig med att äta när jag går här hemma själv och skruttar på dagarna. När jag kommer ihåg att planera mat går det mycket bättre.
 
En del säger att Chiafröna bara behöver svälla en timme men jag tycker att det blir bäst om de får stå över natten. Ibland förbereder jag två såna här burkar samtidigt och det funkar bra, fler dagar i förväg vet jag inte om det blir gott.
 
Det blir 1 portion av receptet och tillsammans med en kopp te och en avokado, ett kokt ägg eller en smörgås så står i alla fall jag mej hela förmiddagen.
 
 
Alla mått är ungefärliga och det kan kanske skilja lite på hur de sväller, beroende på märke, sånt har jag inte riktigt koll på.  
 
2 dl Havremjölk, soya, kokosmjök eller om man dricker komjölk så funkar kanske det med.
4 rågade matskedar Chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
 
Rör om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
 
Servera med skivad banan, frysta bär, en klick sylt eller något annat du tycker verkar gott till. Ibland har jag låtit lite russin ligga med över natten också och det har blivit rätt gott. Jag har hört sägas att det ska vara lättare att få ut maximalt med näring ur fröna om man krossar lite på dem med en mortel först å sure! det är ju värt ett försök.
 
 
/ANNANamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0