Inte Sill, fast ändå...

För vegetarianer och veganer som inte äter sill men ändå vill ha inläggningar i den stilen vid exempelvis jul, påsk och midsommar, är det superenkelt att bara byta ut sill mot aubergin.
 
 
Man delar grönsaken i fyra tjocka skivor (ta inte bort skalet) och kokar den rejält saltat vatten, tills den blivit mjuk. Lägg därefter över auberginen i kallt vatten så att den svalnar rätt fort. När den kallnat något så gör skivor, bitar i stil med hur sill brukar se ut.
Gör rörorna efter helt vanliga sillrecept, om det ska vara veganskt så bytt ut mot sojaprodukter. Å ska det vara caviar i, som i Västkustsill, ta istället tång-caviar.
 
Här har jag gjort Västkust-inte-sill, Senaps-inte-sill och Äppel och Curry-inte-sill. Senapssillen är efter Mannerströms recept och de båda andra ala Ernst.
 
 
/ANNA



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0