10 saker - Hallbyrån igeeeeen....

Vår hallbyrå är precis som plastburksskåpet och strumplådorna ställen som det går att rensa ur hur många gånger som helst, det liksom dyker upp nya skruttiga och/eller onödiga saker där hela tiden. Diverse smycken, sminktillbehör, pennor, småverktyg etc togs bort ur hallen och stoppades istället in där sånt hör hemma.
 

Tre par repiga solglasögon som jag inte tänker använda, ett smutsigt och trasigt armband,  ett reklamnyckelband, en billaddare för någon mobil som vi INTE äger (säkert urgammal), en spik, en skruv, inbjudan till ett födelsedagskalas från sommaren 2013 (kalaset var skoj), en produktbeskrivning för något ansiktsvårdande, en hög med uttjänta hårgummiband och en målad svamp tillverkad av en rund träbit och en liten kork... Mer än 10 saker.
 
Allt åker i olika sorters sopor, återvinning etc.
 
 
 
/ANNA

Recept - Snabb Sommargurka

En del säger snabbgurka, andra kallar dem pressgurka eller något annat, i min familj har det alltid hetat Sommargurka.Mamma gjorde ofta sån här gurka när vi var små och det är supergott att ha till maten, i sommarvärmen. 
 
Detta recept är en supersnabb variant å det där med att pressa gurkan, som vissa envisas med, skippa det...
 
 
1 Gurka
1/4 dl Ättika 24%
4 dl vatten
3 msk Socker
1 liten näve klippt Persilja
1 nypa Salt
1 nypa Vitpeppar
 
Blanda ättika och vatten i en skål.
Rör ner sockret, låt smälta.
Skiva gurkan tunt, använd osthyveln och låt skivorna åka rakt ner i skålen.
Strö persiljan över gurkskivorna, blanda runt lite med en sked.
Låt stå i kylen i minst 30 minuter.
Precis innan servering, rör i salt och peppar.
 
 
 
/ANNA
 
 

Jag testar nya Teer...

Denna gång utan at någon "bett mej". Det är alltså inget test från någon panel eller liknande utan jag behövde lite påfyllning i telådan (har massor av te men nästan helt slut på kvällsteer som man inte blir pigg av) och dessa sorter såg intressanta ut.
 

Båda sorterna vinner på att få dra ordentligt så de som likt min stora lillasyster K vill ha ljust tunt te bör välja andra sorter.
Jag kan inte säga att jag föredrar den ena sorten före den andra men båda är så pass goda att jag säkert kommer att köpa dem igen.
 
 
 
/ANNA
 
 

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0