Veckans skickade...

paket och brev.
 
Jag hade först tänkt att ta paus från Tradera under januari och februari men så kom jag på... De annonser som varit ute under november och december och som inte blivit sålda, för att lägga upp dem igen och få en ny säljchans var det ju bara att klicka på "Lägg upp igen", inget fotograferande, skrivande av annonser, vägande av saker etc. behövdes ju.  En hel del grejer såldes och har fått åka härifrån nu.
 
 
6+7+3 paket är det som åkt härifrån. I ett av dem är det två saker som sampackats för att köparen ska få billigare frakt. 
 
 
Som vanligt har jag återanvänt packmaterial och några förpackningar kom det julklappar i, hästspelet-lådan innehöll knappt ett halvt spel ås delarna gick i återvinningen och lådan fick bli paket med en vunnen Tradera-auktion i.
 

Le Creuset - Å jag vann!!!

Härom dagen fick jag ett sms med en anvisning om att det fanns ett paket att hämta ut hos mitt postombud.  Eftersom jag väntade ett (saker jag beställt genom att lösa in poäng i hos en panel jag är med i)  så tog jag för givet att det var det paketet.
När postkassörskan kom å hivade upp ett paket nästan i size med en banankartong och som vägde 6 kilo, på disken blev jag lite konfunderad. Det jag väntade mej borde snarare vara ungefär i skokartongsstorlek.
 
 
I alla fall så bar jag hem den stora otympliga kartongen, ställde den på hallgolvet och öppnade... I kartongen som var fylld med såna där packchips och bubbelplast låg en låda med Le Creuset-bilder och loggor samt ett brev där det stod Grattis, du vann med din motivering...  Jag var med i en tävling på Knorr/ Middagshjälpens sida någon gång sent i somras, eller i höstas, där man skulle motivera varför man ville ha en sån gryta å sen har jag nästan glömt bort det där, så jag blev räääääätt förvånad.
 
Så nu har jag en alldeles egen, grön  4.1 liters Le Creusetgryta, att göra storkok å långkok i. Det är ju inte varje dag det dimper ner 2000 kronors gjutjärnsgrytor med livstids garanti hemma hos mej.
 
Jag tänkte leta upp ett bra recept på bröd att baka i gryta och testa inom de närmsta dagarna. De ser alltid så himla schyssta ut, de där grytbakade bröden.
 
 
Så Tack massor till Middagshjälpen.
 
 
 
/ANNA

Köpstopp - Dag 21-30

Januaris sista tredjedel gick precis lika bra som de två föregående, om inte ändå lite bättre... 
 
Jag har inte köpt eller ens velat köpa en endaste pinal. Jag har totalt köpt mat och hushållsartiklar för 473 kronor under perioden och håller mej alltså bra inom den 500 kronors ram jag satt för mej själv. Under halva perioden dvs 5 dagar var jag ensam hemma då sambon var iväg på kurs med jobbet och under de dagarna köptes det inte någon mat mer än bananer som tagit slut hemma. Det går åt väldigt mycket bananer här, dels så äter jag dem till frukost (i smoothies, på smoothies, på gröt och chiapudding etc.) och dela så äter vi båda två bananer om vi är lite småhungriga mellan måltiderna. Jag har ätit alla måltider hemma och sambon har då varit iväg halva tiden och ätit hemma resterande.
 
Jag har underlättat ytterligare för att kunna hålla min matbudget under de kommande perioderna. Jag har handlat en hel bal toapapper och den räcker ju rätt länge. Jag har också gjort ett lite större inköp på nötfärs. Nu är det ju bara en person här som äter kött så det går inte åt så mycket. De hade märkt upp massor av paket med 1600 gram nötfärs (blandade ursprung, jag hittade svenska att köpa) med 29kr/paketet. Färsen hade kort datum men det spelar ju ingen roll om man tänkt använda den omedelbums alt packa om i mindre portioner och frysa in. Väl framme i kassan tyckte kassörskan att det skulle vara 29kr kilot men eftersom de skrivit styck (de hade skrivit fel) på skylten så fick jag, efter lite motstånd två paket till "Världens bästa..." och två till Mamma för 29 kronor styck. 
Jag har köpt en ny femkilos säck med potatis också, fast den vi har hemma är nästan full fortfarande. Jag passade på när jag ändå var i affären, hade pengar kvar i budgeten och då den var på superbjudande. Många bäckar små...
 
En födelsedagspresent är inhandlad även denna period. Vi har många födelsedagar i våra familjer under årets första kvartal.  
 
Januari månads köpstopp och snålmånad, som inte alls känts särskilt snål på något vis har vid sammanräkning kostat 1475 kronor i mat och hushållsutgifter + de presenter som inhandlats.
 
Lite annonser har legat ute på Tradera så jag har dessutom fått in några slantar.
 
Jag har betalt CSN en hel del pengar och då dessutom blivit av med ett av mina studielån. Gott!
 
Idag den 31 januari börjar period fyra i mitt köpstopp och jag kommer att fortsätta att köra på en 500-lapp per tiodagarsperiod. Mitt köpstopp vad det gäller annat än mat och "sånt" fortsätter.
 
Visst syns det att vi tagit saker ur frysen med det finns fortfarande massor av mat kvar däri.
 
 
 
/ANNA
 

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0