I Skåne har de...

meteorologisk vår nu. Vi på denna sidan åsen får vänta ännu några dagar innan den kommer hit.
 
I söndags, för nästan två veckor sedan så såg jag dock ett av de allra bästaste och säkraste vårtecknen bara någon kilometer hemifrån. Jag och kompisen H gick på Prins Bertils stig längsmed Aleskogen och med näsan mot söder och hamnen. I höjd med gamla Civila Flygfältet (bakom Kattegattskolan och Boulehallen) så först hörde jag dem och när jag tittade upp såg jag denna vackra syn.
 
Välkommen tillbaka!
 
 
När fågelsträcken dyker upp då känns det som vår här på västkusten.
 
 
 
 
/ANNA

Bättre och bättre, Ljusare och ljusare...

och varde Sooooool.....
 
 
Västra Stranden en ljuvligt solig dag nu i februari. Varje sådan här dag är som en lite skatt och jag bara måste ut och känns på våren, lukta på luften och kisa mot himlen och den skarpa solen. Än så länge känns det iskallt med solglasögon på näsan men när solen skiner såhär, då behöver jag dem.
 
 
 
/ANNA

Köpstopp - Dag 41-50

Oooops, här går det undan. Nu när jag sitter och skriver så är det ju halvvägs in i nästa 10-dagarsperiod... Jag har inte hunnit/tagit mej tid till att räkna ihop och summera förra perioden förens nu.
 
Jag har under perioden använt presentkort i två butiker och på så vis fått två nya tröjor/toppar/tunikor från Indiska. Tröjorna är likadana och i samma färg fast i helt olika storlekar. Jag gör så ibland, skaffar flera likadana om jag gillar ett plagg. Den här gången blev det en top i size M och en i XL, de är lika sköna och sitter snyggt båda två, fast på helt olika vis. Den större tröjan har jag använt två gånger redan och den mindre sparas till ett tillfälle då jag känner att jag vill ha ett nytt plagg att ta på mej.
Det andra presentkortet jag använt vart i en bokhandel och det blev två skönlitterära böcker, en vardera från två av mina favoritförfattare. Båda böckerna är rätt tjocka och myyycket innehållsrika och de kommer säkert att recenseras här i bloggen lite längre fram.
 
Jag har köpt två saker som inte är mat. "Världens bästa..." har varit sjuk och knaprat i sig smärtstillande/febernedsättande så våra sådana tabletter tog slut. Denna typ av inköp går inom vår hushållsbudget och är alltid ok. Jag började på kurs den 16:e och kör bil till kurslokalen varje vardag. Detta innebär att jag behöver betala för parkering varje dag. Att köpa en månadsbiljett nästan halverar min parkeringskostnad så en sådan har givetvis införskaffats. Detta är en sak som får ingå i vad som är ok men som jag inte belastar denna period med, jag låter helt enkelt parkeringskostnaden gå utanför min förväg bestämda budget. Hade jag vetat i förväg att denna kostnad skulle komma hade jag petat in den i hushållskassan. Nästa månads budget kommer att ha parkeringsavgiften (150kr) inbakad.
 
Vi har ätit alla middagar utom en hemma. Jag har haft med mej hemlagad soppa och ätit till lunch varje dag. Det har gått åt lite mer  "frukostmat" och kaffe än vanligt, sambon var hemma en hel vecka och snorade och sånt var det enda han fick i sig på dagarna. Jag gjorde inga storkok under perioden och vi fortsatte att äta ur av sånt som finns i skåpen. Totalt gjorde jag av med 467kronor på mat etc. Värktabletterna är då inräknade men parkeringsbiljett á 150kr oräknad.
 
Lite saker har åkt ut på Tradera och vidare till sina köpare. Nu när ljuset börjar komma tillbaka här i södra Sverige ska jag ta tag i och fotografera massor av nya (fast gamla) saker och lägga ut.
 
 
 
 
/ANNA
 
 
 
 

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0