Stekt lök, ett fiffigt knep.

 Lök är gott, stekt lök är gott å med detta enkla knep är stekt lök riktigt jäkla supergott.
 
 
 
2 gula lökar
1 msk flytande honung
1 nypa salt
smör att steka i.
 
Strimla löken ganska tunt, se bild.
Hetta upp en bra stekpanna och låt smöret smälta däri.
När det börjar fräsa i pannan och smöret fått en lite gulbrun ton är det dags att steka.
Lägg i löken lite i taget tills all löken är i pannan, peta runt lagom mycket i den.
När du ser att löken börjat få lite färg och ser genomsynlig ut så ringlar du i honungen.
Fortsätt och rör runt i löken.
Du märker ganska snart att doften från stekpannan ändras.
Smaka av med lite salt.
Ta stekpannan av spisen när löken fått så mycket färg som du vill ha på den.
 
 
/ANNA
 
 

Jag har letat ett tag...

efter en Krukmakare som man gör papperskrukor med. Antingen ville jag ha en riktigt fin, hantverksmässigt gjord eller en som är bra mycket billigare än de summor jag sett dem gå för på många ställen.
 
 
Jag var inom Netto i ett helt annat ärende härom dagen å där stod två Krukmakare kvar i en hylla å de kostade endast 30 pengar stycket. En till mej och en till lillebror A. Himla braigt ju.
 
 
/ANNA

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0