Också en sorts Kotavla...

Nu när jag har varit i farten och röjt hemma, njäe jag är abslut inte färdig men jag börjar se tydliga resultat, så hittade jag Mormors "Kotavla" .
 
 
Sommaren 1976 skjutsades jag och min syster K upp till Småland, till sjön och området Unnen och Mormor och Morfars torp. Jag vet inte hur lång tid vi tillbringade där men jag har en hel del minnen från den sommaren. Att jag, när jag gick upp mitt i natten och smög till toaletten i mörkret satte foten i en uppspänd musfälla och därefter ylade så hela huset vaknade hör till de minst roliga av dem och denna Kotavla till ett av de bättre.
Mormor vävde kossorna den sommaren och jag kommer ihåg att jag tyckte om tavlan redan då. Under hela min uppväxt vet jag att jag stått i Mormors hall och tittat på väven och sagt att "Kotavlan är min", "Den vill jag ha" och när jag fyllde hmm... 20 kanske 22 eller 23...  så fick jag ett avlångt paket av Mormor som *smiles* innehöll just Kotavlan. Jag har än så länge aldrig haft den upphängd på väggen men någon dag ska den upp, någonstans. Att jag har den kvar, bara det är en bedrift, så många saker som försvunnit "på vägen" för mej.
 
Å näe, den hör alltså definitivt INTE till sådant som rensas ut nu.
 
 
/ANNANamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0