Liten språkskola

Jag är definitivt inte alltid helt språkligt korrekt, det hoppar små grodor ur mej med mellan varven. Just den här små sakerna är dock så himla enkla att hålla reda på.

Om vi börjar såhär... en  flicka, två eller flera flickor.  Ganska enkelt att se att det rör sig om singular och plural, eller hur.
Nu går vi över till engelska shoe (sko), shoes (skor). Samma sak här, ental och flertal.
Om vi då pratar om där små stansarna som papperspysslare använder, de där små utbytbara metallstyckena allså. En die, flera dies... Get the point? det låter urfånigt när folk prata om en stansar, jämför med en skor eller en flickor.

Så går  vi över till nästa  sak... En person är medlem i ett fotbollslag och är fotbollspelare.  Lag heter team på engelska, ok?
En person är medlem i ett designteam och är alltså designer INTE designteam eller om man använder förkortningen DT.  Att säga att man är DT är samma sak som att påstå att man är ett helt fotbollslag. Om man själv utgör hela designteamet kan man väl göra det men det låter lika löjligt ändå.

Så, alla rara pysslingar och pysslon, ta det på rätt sätt, jag är inte ute efter att jäklas eller så.... men det är inte alla amerikaniseringar eller svengelska ord som funkar.


                                                                                     KRAM/ANNA

The Goddamed


Det är på sin plats att gratulera Kim och de andra grabbarna i bandet. *kastar över lite gräddtårta*
De har av tidningen SwedenRockMagasine:s läsare blivit utsedda till Sveriges fjärde bästa osignade hårdrockband 2007.
Jäkligt strongt gjort för konkurransen inom den scenen är STOOOOR , det finns många talang och mycket vilja. Men det är klart, vi som hör å sett dem massor vet hur förbaskat bra de är och hur väldigt välförtjänt utmärkelsen är. Jag hoppas verkligen att 2008 är året då det lossnar, året då ni spelar in den stora genombrottsskivan och tar  världen med storm ;).

För er som INTE hört The Goddamned eller som vill höra mer, i min länkrad finns deras hemsida (nyuppdaterad), sök gärna upp dem på MySpace också. Jag tror det finns en länk dit i något gammalt inlägg här, orkar inte kolla. 
Detta är alltså inte "brölbröl-vi är läskiga och sjunger om blod mord å djävlar-metalmusik fast det vet du inte eftersom vi sjunger så grötigt" utan förbaskat bra grejer. Du popoffer, du vågar också prova!!!

Detta skriver jag alltså inte (bara) för att hela bandet är förbaskat trevligt eller för att Kim förärade mej en urtjusig band t-shirt härom dagen (om jag e supermallig över, Tack igen) utan för de är bra helt enkelt.


                                                               Keep On... /ANNA


                                                             

Vadå vår?

Jorå det är varmt vissa stunder, iiiisande kallt och blåser massor i nästa och så sticker solen  mej i ögonen. Fast det får den,  solen, stickas lite så för som jag längtat efter den. Det gladkittlas och blir lite sockerdrickigt i hela kroppen när den kommer fram. Och fatta!!! idag strax före 12 visade termometern på vår balkong 26 grader. Alltså, vår balkong hänger inte utanpå huset utan den är "intryckt" men inte inglasad. Varmt varmt underbara väääärme.

Å jo, jag har rotat upp e par solglasögon ur röran och ska ta upp de andra också.


                                                                                Smile/ANNA


Joooo... det e ju Alla Hjärtans Dag så KRAMAR till alla favvisar, ni vet nog med er själva vilka ni är.

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0