Tipp tapp tipp tapp...


å god fortsättning på  allihopa, hoppas ni mår bra och har tid att ta det lugnt.
Jag fick en hel bunt böcker i julklapp så ni kan ju gissa vad jag ska göra nu under resten av året. Jag är ledig ända fram till över nyår, skönt och välbehövligt.

Jag fick en superbraig elektrisk TorkRia också, för er som inte vet vad det är så kan jag förklara senare, nu är det fika och film som gäller.                                                                               ... tipptapptiptapp/ANNA

Rudolf med röda mulen...

å annat uttjatat...

Alltså, jag e väldans allergisk mot såkallad dansbandsmusik och när sådana musiker tolkar julmusik blir det i mina öron etter värre. Varför envisas butiker med att spela sådan skit i december? Får jag höra Sven-Lasse-Krister-Bosse-Stefan å allt vad katten de heter  och något satans "Hej, mitt vinterland" många fler gånger så ska ni se att jag säkert kan göra en mycket bra imitation av vinterkräksjukan ;). Jag har till å med hellre 100 prettoCarolor än en liten läskig dansbandssångare att lyssna på.

Alltså, det är ju "allmänt känt" att folk shoppar mer om det spelas lugn musik och/eller klassiska verk i butikslokalen än om folk känner sig stressade och uppspelta av det som strömmar ur högtalarna.

Jag gillar två sorters julmusik. Den ena sorten är lugn och mysig musik i klassisk tappning. Jag har exempelvis en superbra dubbel-CD där en orkester tolkar klassiska julvisor i barockstil. Det är fioler å hela baletten och helt enkelt underbart vackert. Den andra typen är exempelvis Pouges och deras "Fairytale in NewYork" (eller om den heter of...jag e osäker). Irlänsk/Brittisk folkmusik e iofs alltid en favorit här.

Idag köpte jag en ny julskiva, eller ny för mej, inte ny för i år. De däringa Gregorianska munkarna (som troligtvis inte alls är några munkar utan bara skönsjungande män) och deras tolkning av klassiska julvisor. Lite lagom sakralt sådär... Well... helt saligt 100% nöjd är jag kanske inte, de använder sig av någon form av takthållande musikmaskin typ en synth eller så mellan varven och den drar ner en del på betyget.

Som många av er vet så skulle jag själv vilja ha en liten skön butik och sälja blandannat vackra saker någon gång långt in i framtiden och jag lovar er här och nu, det blir inget jävla dansband där inte.                                                                       TippTapp, Over ´n Out/ANNA


ps. Jo, husgudarna Ramones gör också juliga saker med well... jag räknar inte en sång som "I don´t wanna fight, it´s x-mas night" som julvisa, sorry boys.

Väldoft

Om jag var miljonär och hade tid... skulle jag se till så att det fanns en Lush-butik i Halmstad... sen skulle jag swicha inom på eftermiddagarna och plocka till mej vad jag "behövde".
 
 
Nu får jag nöja mej med att be Mamma handla när hon är i Tokholm eller syrran om hon är hemma i GBG och ska ner hit. Jag brukar passa på när jag själv är i Göteborg, fast det blir dyrt... att släppa in mej i en sådan butik är att jämställa med att låta en hungrig sockerberoende person sova över i en godisbutik. Ni fattar bilden...

Butterballs och BuffyBars har jag ofta hemma men allt annat, allt som luktar varmt och gott och gör mej mjuk... allt som inte innehåller läskig Aloe eller hemsk TeeTrea vill jag ha. Karma, sådant som luktar Bergamott, Sandelträ och annat mysigt mmm.

Attans att det inte finns luktbloggar!!!

                                                                                   
                                                                                                        
                                                                                /ANNA


ps. jo, jag vet att de har postorder men deras frakt är inte att leka med...

Wonderings

fundringar, undringar och annat av mej och om många olika saker...

RSS 2.0